Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους Αντιπρυτάνεις Σπύρο Γεωργάτο και Σταύρο Νικολόπουλο συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και μέλη της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο, την διασύνδεσή του με την πόλη και την συνεργασία με τον Δήμο.
Το Πανεπιστήμιο με το επιστημονικό του δυναμικό και τους 16.000 περίπου φοιτητές αποτελεί την σημαντικότερη κοιτίδα γνώσης και έρευνας στην Βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και έναν σημαντικό κρίκο στην τοπική οικονομία.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην οικονομική κατάσταση του Πανεπιστημίου μετά τις συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις οφειλές του ιδρύματος προς την ΔΕΥΑΙ, οι οποίες στάθηκε αδύνατο να ρυθμιστούν. Το Πανεπιστήμιο διεκδικεί ειδικό τιμολόγιο, ένα αίτημα το οποίο βρίσκει σύμφωνη την παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» έτσι ώστε να εξοικονομήσει πόρους τους οποίους θα διαθέσει στη φοιτητική μέριμνα.
Ένα ακόμη θέμα το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό είναι αυτό των αδέσποτων που βρίσκουν καταφύγιο στην πανεπιστημιούπολη. Ο πρύτανης αναφέρθηκε στην απόφαση της Συγκλήτου για συνεργασία με το Δήμο και κυρίως για την επέκταση του κυνοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι το πρόβλημα απαιτεί πολυδιάστατη αντιμετώπιση, η οποία εκτός από τη συμμετοχή της πολιτείας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνει την επέκταση του δημοτικού κυνοκομείου ώστε να μην επηρεασθεί το επίπεδο διαβίωσης των ζώων και την πιλοτική εφαρμογή μόνιμης στέγης για τα ζώα.
- Για τις αστικές συγκοινωνίες, όπου τις ώρες αιχμής η μετακίνηση των φοιτητών από και προς το πανεπιστήμιο χαρακτηρίζεται προβληματική πρέπει και ο δήμος να εργαστεί για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των φοιτητών μέσα από συνεργασία και επικοινωνία με κάθε αρμόδιο φορέα.
- Για το ζήτημα της φοιτητικής στέγης ο δήμος οφείλει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του γενικότερου οικονομικού αποτελέσματος που επιφέρει ο φοιτητικός πληθυσμός στην πόλη, με τελικό ζητούμενο την καταπολέμηση των κερδοσκοπικών φαινομένων.
- Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις δυνατότητες συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τον Δήμο για τη βελτίωση της προβαλλόμενης εικόνας του και της κατάταξής του σε δείκτες ποιότητας, την ενίσχυση της καινοτομίας και την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας.
- Τέλος συμφωνήθηκε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η δημιουργία μιας μόνιμης επιτροπής διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου.