Σφοδρό σφυροκόπημα στη μαρτυρική Μαριούπολη, όπου οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν τον τελευταίο θύλακα αντίστασης, τη σοβιετική χαλυβουργία Azovstal, με το Κίεβο να κάνει λόγο για μία«μάχη μέχρις εσχάτων» που ετοιμάζονται, να δώσουν οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις. Βομβαρδισμένο τοπίο είναι και η Μποροντιάνκα, ενώ το Χάρκοβο επλήγη από νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς. Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για μπαράζ επιθέσεων σε 13 οικισμούς στο Ντονέτσκ.
Στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal στην Μαριούπολη υπάρχουν εκτός από Ουκρανούς στρατιώτες και πολλοί άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Κάτοικοι της Μαριούπολης κρύβονται στο εργοστάσιο για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, εξήγησε ο Μιχάιλο Βερσίνιν αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης μιλώντας χθες Κυριακή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
«Δεν εμπιστεύονται τους Ρώσους. Βλέπουν τι συμβαίνει στην πόλη και για τον λόγο αυτό παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Βερσίνιν, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε περίπου 400.000 κατοίκους.
Αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί μαχητές πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Azovstal, το οποίο διαθέτει και υπόγειες εγκαταστάσεις.
Μεγάλοι τομείς της Μαριούπολης ελέγχονται πλέον από τον ρωσικό στρατό.
πηγή: ertnews.gr