Λέμε ΟΧΙ στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, γιατί μας ενδιαφέρει ο απλός Έλληνας πολίτης και η χώρα μας η Ελλάδα.
Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες μιας ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ της χώρας (και του επακόλουθου Grexit) θα είναι τεράστιες. Κι αυτές δυστυχώς θα αφορούν άμεσα και τον απλό πολίτη.
Το κλείσιμο των τραπεζών, οι ουρές στα ΑΤΜ, οι μαζικές ακυρώσεις στον τουρισμό, η απονέκρωση της αγοράς, θα είναι φοβόμαστε μόνο η αρχή!
Έχουμε αναλογιστεί τι θα γίνει όταν με την μη πληρωμή των επόμενων δόσεων η χώρα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας; Μόνο η ψήφος των πολιτών μπορεί να ανακόψει αυτή την εξέλιξη που η Κυβέρνηση ως φαίνεται αποδέχεται.
Έστω και αν δεν το ομολογεί ευθέως.
Τι σημαίνει χρεοκοπία και στην συνέχεια Grexit;
Σημαίνει ότι θα φύγουμε από την Ευρώπη και το ευρώ, ότι θα οδηγηθούμε στο περιθώριο ως οικονομία και χώρα. Δεν θα μας διώξουν οι άλλοι από το ευρώ. Μόνοι μας θα το επιλέξουμε, όταν δεν θα έχουμε την δυνατότητα να σταθούμε, να υποστηρίξουμε το τραπεζικό μας σύστημα.
Σημαίνει ότι αυτή ανά πάσα στιγμή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός στήριξης (αν δεν πληρώσουμε τις δόσεις) θα μπορεί να μας ζητήσει πίσω τα 140 δις περίπου των δανείων του και αν δεν δοθούν, να παρακρατήσει τα ποσά του ΕΣΠΑ, του Κοινωνικού Ταμείου, των Αγροτικών Επιδοτήσεων.
Σημαίνει ότι η χώρα μας θα είναι εκτεθειμένη στην επικίνδυνη ρευστότητα της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου, μ’ ότι σημαίνει για τα εθνικά μας θέματα.
Σήμερα, η επιστροφή στη δραχμή, αν δεν είναι συνειδητή επιλογή ή επιρροή του λόμπυ της Δραχμής που ενδημεί σε ορισμένους κύκλους, είναι συνέπεια της καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Μερικοί πολίτες ρωτούν:
Και εγώ που έχω υποστεί τόσα όλα αυτά τα χρόνιατιέχω να χάσω;
Απαντούμε: Θα χαθούν πολλά
Για τον αγρότη: Που θα χάσει 30 δις κρίσιμους κοινοτικούς πόρους πουπροορίζονται για την Ελληνική περιφέρεια και την ύπαιθρο ως το 2020.
Γιατί όταν σε μια χώρα δεν πληρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες συμμετοχής ως κράτος-μέλος στην Ε.Ε. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ κάθε Κοινοτική Χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα θα χαθούν:
Α)20 δις ευρώ που αφορούν πληρωμές στους αγρότες από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Β)10 δις ευρώ που προορίζονται για την ανάπτυξη των περιφερειών στη χώρα.
Για το ελληνικό νοικοκυριό: Που θα ξαναζήσει την ραγδαία αύξηση του τιμάριθμου, της ακρίβειας, του υψηλού πληθωρισμού.
Που θα βιώσει την πτώση του βιοτικού επιπέδου, την μεγαλύτερη ανεργία και φτώχεια.
Για την ελληνική επιχείρηση: (και ειδικά την Μικρομεσαία) Που θα υποστεί την αδυναμία χρηματοδότησης, την ύφεση, την βύθιση της αγοράς, την μεγάλη επιβάρυνση στα εισαγόμενα είδη και πρώτες ύλες.
Που θα απολέσει 2,4 δις ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις το πλήγμα θα είναι βαρύ με μαζικές ακυρώσεις και μεγάλες πιέσεις των διεθνών τουριστικών γραφείων.
Για τον άνεργο: Που δεν θα βρει εργασία σε μια οικονομία με μεγάλη ύφεση, χωρίς προοπτική, όπου νέες επενδύσεις δεν θα υπάρχουν.
Παράλληλα θα χαθούν 2 περίπου δις ευρώ για Πρόγραμμα τόνωσης της Απασχόλησης και 1,3 δις ευρώ για την Εκπαίδευση/Κατάρτισή τους.
Για τον εργαζόμενο και τον ιδιωτικό τομέα: Που θα βιώσει τις συνέπειες της ύφεσης, των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, της μετακύλισης της πληρωμής των δεδουλευμένων.
Για τους μικρούς και μεσαίους καταθέτες στις Τράπεζες: Που θα υποστούν το αναπόφευκτο «κούρεμα» των αποταμιεύσεων μιας ζωής.
Για τις υποδομές της χώρας: Μια και χρήματα για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υποδομών δεν θα υπάρχουν, όπου θα χαθούν και περίπου 3 δις από πόρους του ΕΣΠΑ.
Σημειώνουμε: Ιδιαίτερα ότι θα χαθούν και 3,7 δις ευρώ για την προστασία του Περιβάλλοντος με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ποιότητα ζωής.
Για την κοινωνική συνοχή: Που θα πληγεί περισσότερο με την απώλεια 1,3 δις από το ΕΣΠΑ, που προορίζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων.
Για την υγεία, την παιδεία, Τα δημόσια αγαθά: Που θα υποβαθμιστούν δραματικά λόγω της έλλειψης των αναγκαστικών πόρων, ακόμη και για τα στοιχειώδη.
Ήδη παρακολουθούμε τις δραστικές ελλείψεις και τα προβλήματα στα Νοσοκομεία.
Σοβαρά θα είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση Grexit στις τιμές και την επάρκεια των φαρμάκων και άλλων εισαγομένων ειδών στην Υγεία.
Αυτά προσπαθούμε να προλάβουμε.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΘΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ,
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ αυτές ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ.
Να μην ταπεινωθεί ο Έλληνας πολίτης.
Να μην αγωνιούμε για το αύριο, αλλά να οραματιζόμαστε και να δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον.