Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στη γερμανική πολιτική σκηνή από την προγραμματισμένη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών πρωταγωνιστεί στις αντιδράσεις.
Ο Σουλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hannoversche Allgemeine Zeitung, σημειώνει ότι ο Τσίπρας, με τη λίστα μεταρρυθμίσεών του και την επίσκεψή του στο Βερολίνο είχε αρχίσει να ανακτά εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και θεωρεί ότι θα ήταν «απαράδεκτο» εάν τώρα υπολογίζει ότι ως αντάλλαγμα για ρωσική βοήθεια, «θα θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη Ρωσία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκούντερ Κρίχμπάουμ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα δηλώνει ότι, αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορούσε να βρει την «σωτηρία της ψυχής» της στην Μόσχα, τότε υπολογίζει σε «λάθος άλογο».
Και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Rheinische Post αναφέρει: «Δεν μπορώ να πιστέψω, με όλη την καλή διάθεση, ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με την σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας».
Η ευρωπαϊκή αριστερά για άλλη μια φορά κρατάει πιο σοβαρές ισορροπίες με την επικεφαλής του ευρωπαικού αριστερού κόμματος Γκάμπι Τσίμερ να δηλώνει ότι «Η Ελλάδα έχει τεράστιο συμφέρον από την δυνατότητα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων. Αυτές είναι φυσιολογικές διαπραγματεύσεις» και να συμπληρώνει ότι «το θέμα δεν είναι να στραφούν η Ε.Ε. και η Ρωσία η μία εναντίον της άλλης».
Έξαλλοι οι γερμανοί για μια επίσκεψη που και συνηθίζεται από ευρωπαίους αξιωματούχους και αρχηγούς κρατών αλλά και που έχει συνοδευθεί από ελληνικές διαβεβαιώσεις ότι δεν πηγαίνει η Ελλάδα για να ζητήσει οικονομική βοήθεια. Ωστόσο οι αντιδράσεις αυτές είναι βούτυρο στο ψωμί της ελληνικής κυβέρνησης. Μισό βήμα του Τσίπρα προς ανατολάς και λούζει κρύος ιδρώτας τους γερμανούς εταίρους μας. Πρέπει επιτέλους και η «φιλοευρωπαϊκή» μας αντιπολίτευση να πάρει χαμπάρι ότι στην παρούσα φάση δεν έχει μόνο η Ελλάδα ανάγκη να δανείζεται από τους ευρωπαίους, έχουν πια και η ευρωπαίοι ανάγκη να δανειζόμαστε από αυτούς!
Με πληροφορίες από avgi.gr
Πηγή: rizopoulospost.com