«Ποια κρίση;»
Αυτά βλέπει ο λαοπρόβλητος Αλέξης και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κρίση δεν πτοεί τους Έλληνες… «Ποια κρίση;;;» που θα έλεγε και η διαφήμιση της Amstel παρερμηνευόμενη…
Όποιος εξέδραμε στα παράλια της Ηπείρου για να «μαζέψει το Μάη» – σχήμα λόγου το τελευταίο, γιατί το Μάη δεν το μαζεύεις ούτε στις καφετέριες της Πρέβεζας, ούτε στην παραλία των Συβότων – έπεσε πάνω σε κοσμοσυρροή αναπάντεχη.
Θυμάστε τον Πρωθυπουργό που έλεγε στην προ ημερών συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου πως το Πάσχα που πέρασε στην Κέρκυρα, διαπίστωσε πως οι Έλληνες ξοδεύουν, ταξιδεύουν, περνάνε καλά, άρα δεν καταλαβαίνουν από Μνημόνια… Το αυτό θα συμπέραινε εύκολα ένας Βορειοευρωπαίος ας πούμε, που βρέθηκε προχθές στην Πάργα και δεν έβρισκε καρέκλα να καθίσει για να φάει το σουβλάκι του και το μουσακά του.
Χαμός!
Ρε μήπως όντως, δεν έχουμε κρίση;
Τι γίνεται στον Καλαμά;
Το τελευταίο περιστατικό με τη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ εντός ΒΙΠΕ, έδωσε την αφορμή στον βουλευτή του «Ποταμιού» Γιώργο Αμυρά, που κατάγεται από τον Δήμο Ζίτσας να υποβάλλει ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος για την κατάσταση του ποταμού Καλαμά.
Το «Ποτάμι» ενδιαφέρεται για το ποτάμι, ίσως σκεφτεί κάποιος, με διάθεση περιπαικτική αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου για γέλια, αλλά μάλλον για κλάματα. Ο Καλαμάς έχει καταντήσει η χαβούζα του λεκανοπεδίου και ο πρώτος που θα έπρεπε να ενδιαφερθεί γι’ αυτό, είναι ασφαλώς ο Δήμος Ζίτσας. Δεν ξέρω αν ήδη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου η δημοτική αρχή για το περιστατικό που κατέγραψε και η Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, όταν λύματα της ΒΙΠΕ πλημμύρισαν μια ολόκληρη περιοχή, λόγω βλάβης του αντλιοστασίου της ΒΙΠΕ, του οποίου την ευθύνη έχει η ΔΕΥΑΙ…
Αλλά όταν κάποιος χαρακτηρίζει «σημειακό» το πρόβλημα, προφανώς έχει άγνοια του τι σημαίνει Καλαμάς και ρύπανση, και των αγώνων που έδωσαν άνθρωποι εδώ και χρόνια, για την προστασία του πολύπαθου ποταμού. Όπως επίσης, έχει επικίνδυνη άγνοια η ΔΕΥΑΙ αν δε γνωρίζει ότι η βλάβη στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο υπάρχει εδώ και μήνες, επομένως, λειτουργεί εδώ και καιρό με πρόβλημα, η δημοτική επιχείρηση στη συγκεκριμένη περιοχή. Για όλα αυτά, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του Εισαγγελέα, αν δεήσει να ενδιαφερθεί για αυτό που ο Χρήστος ο Γιώτης, απερχόμενος πρόεδρος των εγκατεστημένων της ΒΙΠΕ, έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια».
Κι αν κάποιοι, λέει, ενοχλήθηκαν από την ερώτηση του Ποταμίσιου, Ζιτσαίου βουλευτή Αμυρά, γιατί και καλά… ο Καλαμάς δεν έχει ρύπανση, δε ζούμε μάλλον στον ίδιο κόσμο. Γιατί εγώ τουλάχιστον, δεν ξεχνώ την κοροϊδία που υπέστη η εν λόγω περιοχή και το νομαρχιακό συμβούλιο Ιωαννίνων, πριν από μερικά χρόνια, όταν κάποιοι ορκίζονταν πως η σύνδεση ΒΙΠΕ – ΔΕΥΑΙ είχε ολοκληρωθεί…
Αν επαναλαμβάνω, δεν προτίθεται να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου η δημοτική αρχή Ζίτσας, οφείλει να πάρει θέση για το θέμα, γιατί ως σήμερα, δεν είδα ούτε μία γραμμή ανακοίνωσης για το περιστατικό.
Δύο Ηπειρώτες στην ΠΑΣΕΒΙΠΕ
Αφήνει την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων παρ’ ότι εξελέγη πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος, ο Χρήστος Γιώτης γιατί όπως δήλωσε δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με αυτό που όλοι οι τοπικοί παράγοντες αγνοούν, την… οριοθετημένη επιχειρηματικότητα εντός ΒΙΠΕ.
Στην εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙΠΕ) προχώρησαν τα μέλη του, την Κυριακή 30 Απριλίου στην έδρα του Συνδέσμου, στο Συνεδριακό Κέντρο του τ. Δημαρχείου Λουσικών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και εκεί, ο Χρήστος Γιώτης εξελέγη ταμίας. Έφορος εξελέγη ο Θωμάς Μποντίνας, πρώην πρόεδρος της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας.
Η αναφορά Νικολόπουλου
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και – παρακαλώ – Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε αναφορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ζητώντας να έρθουν στη Βουλή και να παρουσιαστούν τα πλήρη στοιχεία της κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης των Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, σε συνέχεια της παρουσίασης του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης και των προϋποθέσεων που αυτό θέτει.
Δεν ξέρω προς τι… η καούρα του δαιμόνιου πολιτικού αλλά δεν αποκλείω να έχει «ψωμί» η συγκεκριμένη υπόθεση…
ΠΑΣΟΚ: Τρικυμία στο ποτήρι
Χωρισμένοι σε στρατόπεδα βρίσκονται και τοπικά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, μετά τη ρήξη την οποία προκάλεσαν οι πλευρές των Ανδρουλάκη – Ξεκαλάκη από τη μια, και Γεννηματά από την άλλη, στην τελευταία κεντρική επιτροπή του κόμματος.
Οι «Ανδρουλακικοί» είναι λιγότεροι και παρακολουθούν τα βήματα των «προεδρικών» για να μετρήσουν τις επόμενες κινήσεις, στο κόμμα που βρίσκεται όπως σωστά παρατήρησε φίλος, «σε τρικυμία στο ποτήρι»…
Μέχρι πρότινος μπορεί να θεωρείτο ότι τα πάει καλά η Φώφη, όσο δεν υπήρχαν ζητήματα αλλά πλέον, μόνο οι ταγμένοι στο πλευρό της το πιστεύουν αυτό. Η επιστροφή του «ασώτου» ΓΑΠ δεν σήμανε το τέλος της προσπάθειας ανασύνταξης της κεντροαριστεράς αν κάποιοι αυτό πίστεψαν και προς το παρόν, ίσως βολεύονται αρκετοί από τη σύγκρουση της Φώφης που θα επιβάλλει εγκάθετους στο εγχείρημα της ανασύνταξης, από όλες τις τάσεις της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Δείτε τι συμβαίνει με την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου της ΔΗΣΥ… Όσοι μπήκαν σε αυτήν, είναι οι εκλεκτοί του κάθε προέδρου (Φώφης, Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλου).
Προφανώς και σε αυτή τη μάχη η Φώφη βγήκε κερδισμένη αλλά αυτός που έχασε, ήταν ο κόσμος που ήλπιζε ότι κάτι μπορεί να περιμένει από την «ορφανή» – δίχως ψηφοφόρους – Κεντροαριστερά.
Κέρδισε και ο Μητσοτάκης, ίσως και ο Τσίπρας…