Ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής, που πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Μαΐου στα Ιωάννινα το δωρεάν επιστημονικό σεμινάριο με θέμα: «Αυτισμός: Στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης συμπεριφορών στο φάσμα του Αυτισμού».
Πάνω από χίλιοι συμμετέχοντες (σε διπλή διεξαγωγή), ειδικοί, γονείς, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, παρακολούθησαν την εισηγήτρια του σεμιναρίου, κα. Φωτεινή Μιδούχα, η οποία είναι πιστοποιημένη αναλύτρια συμπεριφοράς (BCBA) και πρώην συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Ουαλίας (Μεγάλη Βρετανία), να αναφέρεται στις επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές για την κατανόηση και τη μείωση των συμπεριφορών ατόμων με αυτισμό και στις προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της επιθετικής, αυτοτραυματικής και επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς των ατόμων αυτών.
Όπως ανέφερε ο λογοθεραπευτής και διευθυντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, κ. Ελευθέριος Μέλιος, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και εκπαίδευση των ειδικών και του ευρύτερου κοινού, δεδομένης της ανάγκης τους για ενημέρωση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως ο Αυτισμός.
Ο κ. Ελευθέριος Μέλιος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία αυτών των εκπαιδεύσεων δεδομένου ότι οι γονείς, οι ειδικοί και οι εκπαιδευτικοί καλούνται συχνά να αντιλαμβάνονται και να διαχειρίζονται παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές στο σχολείο και στην κοινότητα.
Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο με έδρα τα Ιωάννινα, που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, που ακολουθούν πιστά τις αρχές βέλτιστης πρακτικής της επιστήμης τους και δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.
Ως κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης, με τα ποιοτικά σεμινάρια που διοργανώνει, έχει, επί σειρά ετών, επωμισθεί, ως μια διαρκή πρόκληση, ένα σημαντικό μέρος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας ένα λαμπρό και επιτυχημένο παράδειγμα του έγκυρου επιστημονικού του λόγου.