Το Φάρο στην Κόπραινα της Άρτας αλλά και ακόμη 29 σε διάφορες περιοχές της χώρας ανοίγει την Κυριακή 21 Αυγούστου, για τους πολίτες το Πολεμικό Ναυτικό, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία του Φάρου, των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.
Ο φάρος στην Κόπραινα κατασκευάστηκε το 1893 και σήμερα έχουν γίνει αναστηλώσεις στα παλιά κτίρια και το μέρος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη.
Από την ταράτσα του μουσείου ο επισκέπτης έχει πανοραμική θέα του υγρότοπου, της εκβολής του Βωβού ποταμού και του Δέλτα του Αραχθου. Το κοινό θα μπορεί να τον επισκεφθεί, από τις 10.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.
Πηγή: epirusgate