Το Facebook προχωράει για μια ακόμα φορά στην αλλαγή του αλγόριθμου για το News Feed. Η επιθυμία της εταιρείας είναι δώσει έμφαση σε ειδήσεις τις οποίες πραγματικά θα διαβάσει ο χρήστης και είναι ενδιαφέρουσες, παρά να προωθήσουν άρθρα για τη συγκομιδή likes.
Πίσω στο 2014, υπήρχαν περίπου 30 χρήστες-ερευνητές για να αξιολογήσουν τις ειδήσεις που έβλεπαν στη σελίδα τους και γινόταν καταγραφή στο τι έβλεπαν, που έκαναν like ή ποια νέα προσπερνούσαν. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί του Facebook μελετούσαν αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσουν τη ροή ειδήσεων ανάλογα με τον κάθε χρήστη. Τώρα, οι ερευνητές αυτοί είναι πάνω από 1000 και ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τη βάση χρηστών της Αμερικής.
Η έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν ειδήσεις τις οποίες ναι μεν ο χρήστης ήθελε να δει στο πάνω μέρος της ροής, αλλά δεν ήθελε να κάνει like, για παράδειγμα, κάποιον που πενθεί έναν δικό του άνθρωπο. Αντίθετα, υπάρχουν και άλλες αναρτήσεις που προσελκύουν πολλούς καταλήγουν όμως να απογοητεύουν τους χρήστες: Σκεφτείτε ειδήσεις με παραπλανητικές τίτλους.
Ιδανικά, το Facebook θέλει να τονώσει την εμπλοκή των χρηστών αλλά και να τους αφήσει ικανοποιημένους. Θα αρχίσει να εξετάζει τόσο την πιθανότητα που θα θέλατε να δείτε την ιστορία στο πάνω μέρος όσο και ότι θα σας αρέσει, θα σχολιάσετε, θα κάνετε κλικ ή θα τη μοιραστείτε. Παράλληλα με την ανάπτυξη του νέου Like, όπου ο χρήστης θα μπορεί να εκφράζει θυμό, αγάπη ή χαρά, το Facebook θέλει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινο. Ο χρόνος θα δείξει.
Πρώτη δημοσίευση: techsocial.gr