Βάσιμες προσδοκίες ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα η οριοθέτηση του οικισμού της Πλατανούσας, ζήτημα το οποίο καρκινοβατεί εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργεί η επίσκεψη κλιμακίου του Τμήματος Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων στην Τοπική Κοινότητα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του δημάρχου Β. Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και με εντολή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη.
Το κλιμάκιο του Τ.Α.Σ. Κοζάνης, συνοδευόμενο από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Τσιλογιάννη, υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλατανούσας Γιώργο Τριάντο, μετέβη την Τετάρτη στην Πλατανούσα, προκειμένου να εξετάσει ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους λόγω των κατολισθήσεων κατά τη δεκαετία του 1990, πλημμυρών, αλλά κυρίως της απουσίας οριοθέτησης, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν τι καθεστώς επικρατεί.
Σε σύσκεψη που ακολούθησε στο πρώην δημαρχείο Κατσανοχωρίων στο Καλέντζι, συζητήθηκαν όλες οι πιθανές λύσεις, που πλέον πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Ακολούθησε ενημέρωση τόσο από τον Αντιδήμαρχο κ. Τσιλογιάννη όσο και από το κλιμάκιο Τ.Α.Σ. Κοζάνης, στον κ. Μιχελάκη, ο οποίος υποσχέθηκε άμεση και οριστική λύση του χρόνιου προβλήματος.
Κύριο ζητούμενο αποτελεί η έγκριση της μελέτης οριοθέτησης από το δασαρχείο, την οποία ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων έχει εκπονήσει από το 2012 με τη συνδρομή ειδικού μελετητή, τέθηκε σε διαβούλευση και στις αρχές Φεβρουαρίου 2013 κατατέθηκε στο Δασαρχείο για τη σχετική έγκριση. Έκτοτε έχουν περάσει τέσσερα σχεδόν χρόνια χωρίς να γίνει καμία απολύτως ενέργεια, καθώς οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου επικαλούνταν άλλοτε προσωπικά προβλήματα των υπαλλήλων και άλλοτε φόρτο εργασίας.
Η μη οριοθέτηση του οικισμού δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα έργων σε κοινοτικά και εθνικά προγράμματα, ενώ κτίσματα και ακίνητα που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη», τα οποία μάλιστα φορολογούνται, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και η εμπορική τους αξία έχει μηδενιστεί.