Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ζηρού» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«« Πολλά και σοβαρά είναι τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημ. Συμβούλιο την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011.
Σε μερικά δε από αυτά δημιουργούνται ερωτηματικά για τον τρόπο που δείχνει να πορεύεται η νέα Δημοτική αρχή, και αν αυτός είναι προς το συμφέρον των δημοτών.
Θέμα 5: Ξαναχτύπησε ο κ. Γιανούλης, Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, φέρνοντας την «υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Νικολάου Σκουφά» για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης (4,5 εκ. ευρώ ), και Βιολογικού (21,5 εκ ευρώ), για τα λύματα Πέτα Αγ. Δημητρίου και Κομποτίου.
Ένα έργο για το οποίο κανένα όφελος δε θα έχει ο Δήμος Ζηρού αλλά «απλά θα κάνει εξυπηρέτηση» όπως o ίδιος απάντησε σε σχετικό ερώτημα.
Ο ίδιος ο κ. Γιανούλης σαν πρόεδρος του διαδημοτικού ΧΥΤΑ Βλαχέρνας ήταν αυτός που πριν λειτουργήσει και σε μια νύχτα χωρίς να πάρουν αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια, μαζί με τ’ άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ αποφάσισαν το πούλημα του (διαχείριση το λένε) στην εταιρία Μεσόγειος ΑΤΕΕ. (Τόσο ο όμιλος Λάτση όσο και η Μεσόγειος ΑΤΕΕ έχουν εδώ και καιρό κοινά συμφέροντα και συχνότατες συνεργασίες με την πλευρά Μπόμπολα μέσω της Sinda Enterprises, που συμμετέχει με 40% στο μετοχικό κεφάλαιο της Μεσόγειος ΑΤΕΕ).
Το ίδιο σκέφτονται και τώρα δηλ. να φτιάξουν το Βιολογικό και την αποχέτευση με χρήματα των φορολογουμένων και μετά να παραδώσουν τη διαχείριση αλλά και λειτουργία του σε ιδιώτες τους οποίους θα χρυσοπληρώνουμε μέσω των ανταποδοτικών τελών.
Να τι είχε δηλώσει ο κ Γιανούλης:
- Και σ’ αυτό το σημείο να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα κ. υπουργέ για την πίστωση που εγκρίνατε από το πρόγραμμα Θησέας με σκοπό την ετοιμασία φακέλου για πρόταση ΣΔΙΤ (από ομιλία του Κ.Γιανούλη στα εγκαίνια του ΧΥΤΑ).
- Να εγκριθεί η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την δημιουργία Μονάδας προ – επεξεργασίας φυτικών και ζωικών αποβλήτων…
Αυτοί Είναι: πιστοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κομμάτων που τους στήριξαν. Καταγγείλαμε αυτή τη μεθόδευση η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παράδοση και των σκουπιδιών σε ιδιώτες. Είναι ένας τομέας που κατά την εκτίμηση των ειδικών κρύβει χρυσάφι, καθώς οι απαραίτητες επενδύσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν έως το 2015 υπολογίζονται σε 5 δισ. Ευρώ.
Ζητήσαμε αυτά τα έργα να σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και λειτουργούν μέσα από δημόσιο φορέα, ώστε και φτηνά και ποιοτικά αλλά και λιγότερο θα κοστίζουν στους δημότες τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία τους.
Θέμα 9: Έφερε η πλειοψηφία προς ψήφιση τους προϋπολογισμούς των ΚΑΠΗ και Πνευματικού Κέντρου για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010. Γιατί όλη την προηγούμενη τετραετία δε τα φέρανε για ψήφιση στα Δ.Σ., ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι πρέπει κάθε χρόνο να ψηφίζονται;
Απάντηση δεν δόθηκε απλά θεωρήθηκε « τυπική παράλειψη».
Θέμα 14: Έγκριση δικτύου ύδρευσης Ανωγείου.
Πολύς λόγος γινότανε αν πρέπει να εγκριθεί ή όχι η μελέτη, αν υπάρχει νερό ή όχι κλπ. Γεγονός είναι ότι το Ανώγειο δεν έχει νερό. Οι γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ έδειξαν ότι υπάρχει ικανή ποσότητα νερού για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων.
Εμείς τονίσαμε ότι όπως και να έχουν τα πράγματα και τεχνολογία αλλά και τεχνογνωσία υπάρχει και είναι απαράδεκτο το 2011 ένα ολόκληρο χωριό να μην έχει νερό. Έχουν ευθύνες αυτοί που τόσα χρόνια κυβερνούν – διοικούν γιατί το Ανώγειο δεν έχει νερό.
Θέμα 18: Έγκριση εκτέλεσης εργασιών «επισκευή και συντήρηση δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ζηρού» 150 χιλ. Ευρώ.
Θέλουν να δώσουν τόσα χρήματα σε κάποιον που θα κάνει εργασίες τις οποίες δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν οι υδραυλικοί του Δήμου; Και αν προλαβαίνουν θα κοστίζει στο Δήμο (δημότες) περίπου 500 Ευρώ ημερησίως η μη παροχή υπηρεσίας; Τα προηγούμενα χρόνια δεν προλαβαίνανε οι υπάλληλοι τις ζημιές; Υδραυλικοί υπάρχουν στο Δήμο (και πρώην Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας ).
Ανάλογα ζητήματα είχαμε και με Εργασίες Ηλεκτροφωτισμού (Θέμα 19), εργασίες συντήρησης Γηπέδων (4 γήπεδα 5Χ5 κούρεμα πότισμα κλπ. 45.000 ευρώ) (Θέμα 20), εργασίες συντήρησης πλατειών (Θεμα21), λειτουργία συντήρηση βιολογικού Θεσπρωτικού 15000 Ευρώ (Θέμα 22 ).
Αποφάσισαν με τα παραπάνω να διαθέσουν πάνω από 300 χιλ. Ευρώ, για εργασίες απροσδιόριστες. Τονίζουμε ότι τα χρήματα αυτά θα τα πληρώσουν οι δημότες με τα ανταποδοτικά τέλη.
Ζητήσαμε να προσληφθεί προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τις ανάλογες υπηρεσίες του Δήμου.
Το πόσο καλά προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, κυβερνητικές επιλογές, φάνηκε και από την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Γιολδάση στην έκτακτη στην συνεδρίαση, 1 Μαρτίου 2011, με θέμα μόνο προσλήψεις εποχιακού προσωπικού: «τα προηγούμενα 4 χρόνια καμία πρόσληψη δεν κάναμε, αλλά μόνο με μερική απασχόληση και STAGES». Αυτές τις σχέσεις εργασίας θέλουν για τα παιδιά μας.
Στη συνεδρίαση αποφάσισαν να προτείνουν 13 θέσεις έκτακτου προσωπικού. Μας προβληματίζει το έκτακτο τόσο σοβαρών θεμάτων.
Καταγγείλαμε την πρόταση της πλειοψηφίας στην οποία συμφώνησε και όλη η αντιπολίτευση και προτείναμε:
1) να συνεχίζουν να δουλεύουν και να μην απολυθούν οι 15 της ενότητας Φιλιππιάδας (λήξη συμβ. 30/04/2011), καθώς και οι 8 της ενότητας Θεσπρωτικού (λήξη συμβ. 06/07/2011).
2) να ζητήσουμε θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Πρόταση βέβαια που πήρε μόνο την ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης. »»