Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της δράσης Διά Βίου Μάθηση για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας στα Τοπικά Νησιωτικά Προϊόντα και Υπηρεσίες, διοργανώνει τον δεύτερο κύκλο της σχετικής σειράς εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.
Το Σεμινάριο, συνολικής διάρκειας έξι ημερών, θα διεξαχθεί παράλληλα στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα από 10 έως 12 και 17 έως 19 Ιανουαρίου 2014.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων στα Επτάνησα προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρκετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και την αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή. Η υλοποίηση του προγράμματος των σεμιναρίων θα βασίζεται στην αιχμή των σύγχρονων εξελίξεων και πρακτικών, ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα (π.χ. αγροτικά προϊόντα) και υπηρεσίες (π.χ. τουριστικές υπηρεσίες).
Το εξαήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται τόσο σε τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες όσο και σε αγρότες και κτηνοτρόφους.
Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail: [email protected])
Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος, τηλ: 26450-26160 (κα Αγλαία Αραβανή)
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Διά βίου μάθηση για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας στα Τοπικά Νησιωτικά Προϊόντα και Υπηρεσίες.
Σκοπός: Η ενημέρωση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες και η διερεύνηση των δυνατοτήτων πρακτικής εφαρμογής τους στην τοπική παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών, μέσω συνεργασιών επιχειρησιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρκετινγκ, χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και στην αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή. Η υλοποίηση του προγράμματος βασίζεται στην αιχμή των σύγχρονων επιστημονικών εξελίξεων και πρακτικών ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία στα τοπικά και νησιωτικά προϊόντα (π.χ. αγροτικά προϊόντα) και υπηρεσίες (π.χ. τουριστική αξιοποίηση).