Το σχέδιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» για την ανάπτυξη του τουρισμού και γενικότερα της υπαίθρου, παρουσίασε στην Πάργα, στην Αγιά και στην Ανθούσα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου και υποψήφιους συμβούλους του, μίλησε και συζήτησε με κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες, για τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.
«Η δική μας φιλοσοφία, τόνισε μεταξύ άλλων, είναι να πετύχουμε την σύνδεση του τουρισμού με τις άλλες παραγωγικές δραστηριότητες κάθε περιοχής. Να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να υπάρξει αλληλοσυμπλήρωση με τον ορεινό και τον χειμερινό τουρισμό. Η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού ήταν μια επανάσταση για την Ήπειρο και ειδικά για τις τουριστικές της περιοχές. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, των καθέτων αξόνων της, της παραλιακής, του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, θα υπάρξει περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Υπάρχουν ασφαλώς καθυστερήσεις, όμως εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τις άλλες, εξίσου σημαντικές υποδομές, όπως οι ενδοπεριφερειακές οδικές συνδέσεις, η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, η κατασκευή του κυματοθραύστη στο λιμάνι Πάργας, που είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών και επιστημονικών φορέων, με την ανάληψη της διοίκησης της νέας Περιφέρειας, θα ιεραρχήσουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται και θα αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης».
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης στους αγρότες και στους επιχειρηματίες. «Θέση μας είναι να ενισχυθούν έμπρακτα οι αγρότες μας, ώστε να μετεξελιχθούν σε σύγχρονους επιχειρηματίες. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό που υπάρχει, να προχωρήσουν σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής». Μία από τις πρώτες πράξεις μας, μετά την ανάληψη της Διοίκησης από την Αιρετή Περιφέρεια, συνέχισε ο κ. Καχριμάνης, θα είναι η ίδρυση γραφείου για τη διευκόλυνση των επενδύσεων: «Τις έχει ανάγκη ο τόπος. Πρέπει να σπάσουμε τη γάγγραινα της γραφειοκρατίας» πρόσθεσε, για να επαναλάβει την πρότασή του για τη δημιουργία Ειδικού ταμείου, στα πρότυπα του ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο θα καλύπτει οικονομικά τα νέα επενδυτικά σχέδια, για όσο διάστημα καθυστερούν οι καταβολές των επιχορηγήσεων από την Πολιτεία, την ίδρυση του οποίου θα απαιτήσουν από κοινού η νέα Περιφέρεια με τον επιχειρηματικό κόσμο.