Στην αναβάθμιση των οδικών υποδομών στις ακριτικές περιοχές και στην αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας με τη γειτονική Αλβανία, επικεντρώθηκε η προεκλογική επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στην περιοχή Πωγωνίου και στις εκεί ομιλίες του, σε Κτίσματα, Δελβινάκι, Πωγωνιανή, Κεφαλόβρυσο κ.α.
«« Τηρήσαμε στο ακέραιο τις υποσχέσεις, που ως νομαρχιακή αρχή Ιωαννίνων είχαμε δώσει για βελτίωση και ασφαλτόστρωση όλου του οδικού δικτύου της περιοχής. Κατασκευάσαμε τον σύγχρονο οδικό άξονα από Χάνι Δελβινάκι μέχρι και τα σύνορα με την Αλβανία στους Δρυμμάδες, τον οδικό άξονα Κεφαλόβρυσο – Δέμα Βασιλικό – Μπουραζάνι. Έργα πρωτόγνωρα για την περιοχή και το Νομό. Συνδράμαμε την Αλβανικές αρχές για την εκπόνηση της μελέτης από τους Δρυμάδες μέχρι και τη Σωπική. Στόχος μας ήταν και παραμένει, η άρση της ερήμωσης και της απομόνωσης της ακριτικής ορεινής περιοχής, αλλά και η βοήθεια προς την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, που μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον Παράλληλα αναλάβαμε και προωθήσαμε τη συντήρηση, στερέωση, ανάδειξη θρησκευτικών μνημείων, την στήριξη της κτηνοτροφίας. Ως διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας σχεδιάζουμε την ολοκλήρωση των υποδομών, έτσι ώστε να δοθεί ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στον φυσιολατρικό, στον θρησκευτικό τουρισμό, στον αγροτουρισμό, στην κτηνοτροφία και στην επιχειρηματικότητα, από τις δύο πλευρές των συνόρων. Δράσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα να μετατρέψουμε το Πωγώνι και την μεθόριο, σε αξιοβίωτη περιοχή, που να προσελκύσει και πάλι για μόνιμη εγκατάσταση τους απόδημους Πωγωνίσιους. »»
Προτεραιότητα στις ενδονομαρχιακές οδικές συνδέσεις
“Οι ενδονομαρχιακές οδικές συνδέσεις, είναι μια από τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» γιατί αποτελούν τη βάση για την ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου”. Την τοποθέτηση αυτή έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την περιοδεία του σε δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Λάκκας Σουλίου, Σελλών και Μολοσσών. Μιλώντας στο Δ.Δ. Τύριας αναφέρθηκε στη σύνδεση των Νομών Ιωαννίνων και Πρέβεζας, τονίζοντας ότι το τμήμα Τύρια – Σιστρούνι, θα έπρεπε ήδη να ξεκινήσει αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τον ανάδοχο, και εξήγγειλε, ότι με την ανάληψη της διοίκησης της Αιρετής Περιφέρειας, άμεσα θα μελετηθεί και η πεδινή χάραξη με το νομό Πρέβεζας και ειδικότερα, από Παλαιοχώρι Μπότσαρη μέχρι την περιοχή του Λούρου.
Σε άλλες τοποθετήσεις του σε δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Μολοσσών και Σελλών, κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των βασικών οδικών υποδομών και με τη συνεργασία των δήμων ανελήφθησαν πρωτοβουλίες για το σπάσιμο της άρση της απομόνωσης. «Το έργο αυτό θα το συνεχίσουμε ως Αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας. Δεν το υποσχόμαστε απλά, αλλά ήδη το κάνουμε πράξη, όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης, για να προσθέσει ότι η περιοχή αυτή χρειάζεται περαιτέρω στήριξη για να αμβλύνει και τις αρνητικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της Εγνατίας.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Οι εργασίες στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, αποτέλεσε το βασικό θέμα της επίσκεψής του στο Δ.Δ. Μαντείου την Κυριακή, του υπ. Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Μετά την επίσκεψη ο κ. Καχριμάνης, τόνισε:
«« Η Αρχαία Δωδώνη είναι συνυφασμένη με την ιστορία και σημείο αναφοράς του Νομού Ιωαννίνων. Μαζί με την Αρχαία Νικόπολη, αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους πυλώνες του πολιτισμού στην Ήπειρο. Πρόκειται για δύο μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας. Δυστυχώς η αναστήλωση του Αρχαίου θεάτρου προχωρά με βραδείς ρυθμούς. Το ενδιαφέρον μας για τα έργα δεν είναι σημερινό. Όποτε και όταν χρειάστηκε, σπεύσαμε και βοηθήσαμε στο έργο των αρχαιολόγων. Παράλληλα βοηθήσαμε και βελτιώσαμε τις οδικές προσβάσεις της περιοχής, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της. Ως αιρετή Περιφέρεια, θα έχουμε τη δυνατότητα για ουσιαστικότερες και δυναμικότερες παρεμβάσεις για την προώθηση των εργασιών και της ανάδειξής τους. Στόχος μας είναι με κύρια σημεία αναφοράς τη Δωδώνη και τη Νικόπολη, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, ώστε αφενός μεν να προβάλλουμε τον πολιτισμό μας και αφετέρου να αυξήσουμε και να διαχύσουμε την επισκεψιμότητα σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου».