Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος – Τόπος να ζεις» σε δήλωση για τη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή της Ηπείρου τόνισε τα εξής:
«« Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, σχετικά με τη διέλευση αλλά, κυρίως, με την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, αποτελούν δικαίωση των θέσεων και των προτάσεων που έχουμε καταθέσει από το Σεπτέμβριο του 2010.
Η εξέλιξη της αποδοχής νέας χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης στη θέση «Φλωροβούνι» που προτάθηκε από τους τοπικούς φορείς και η δημιουργία της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας αποτελούν σημαντικά βήματα που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου.
Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή είχαμε ζητήσει διάλογο όλων των εμπλεκόμενων και εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Τότε πολλοί ήταν αυτοί που λοιδόρησαν την πρότασή μας και αρκέστηκαν σε «λεονταρισμούς και κορώνες.
Εμείς επιμείναμε και είχαμε καταθέσει αναλυτική πρόταση την οποία και καταθέσαμε και στη συζήτηση στην Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το Φεβρουάριο του 2011.
Είναι φανερό πως αυτές οι διαδικασίες διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων και λύσεων αποδίδουν όταν είμαστε σοβαροί και τεκμηριωμένοι. Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής εμείς τονίζουμε την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και διαμόρφωσης στρατηγικής.
Οι εξελίξεις στο θέμα του Φυσικού Αερίου αποδεικνύουν πως όταν θέλουμε και δουλεύουμε δημιουργικά και συνεναιτικά, μπορούμε να πετύχουμε στόχους και αποτελέσματα. Αυτό το δρόμο εμείς προτείνουμε να τον ακολουθήσουμε και στα θέματα Υγείας, Παιδείας, Παραγωγής και Εμπορίου, Τουριστικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Πολιτικής κ.α..
Αυτό προϋποθέτει συλλογικότητα, δουλειά, σεβασμό στους θεσμούς και «ανοιχτά μυαλά» που επιθυμούν την πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο και δεν περιορίζονται σε διαχειριστικές και διεκπεραιωτικές λογικές και μικροπολιτική.
Ελπίζουμε αυτό να το αντιλήφθηκε και η Περιφερειακή αρχή που τώρα σπεύδει να δηλώσει ικανοποιημένη και για άλλη μία φορά, κατόπιν πρωτοβουλιών και προσπαθειών άλλων, εμφανίζεται ως «παρούσα» στις εξελίξεις τις οποίες, όμως βλέπει ως παρατηρητής.
Πιστεύουμε πως άμεσα πρέπει το θέμα αυτό να ενταχθεί στα θέματα συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου και, έστω και τώρα, να συντονίσουμε τη δράση μας στην Ήπειρο προκειμένου η εξέλιξη αυτή να γίνει σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας. »»