σΜε γενικολογίες και αοριστίες απάντα ο Υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση του Χρήστου Μαντά και έξι ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων και τις Πανελλαδικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου για το έτος 2014.
Για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Παιδείας απαντά με γενικολογίες και καθησυχαστικές εξαγγελίες στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Τράπεζα θεμάτων και τις Πανελλαδικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου για το έτος 2014.
Για ακόμα μια φορά όμως η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας του χάους που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές.
Ο κ. Υπουργός αποφεύγει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα, αν δηλαδή έχει συγκροτηθεί η επιτροπή για τη δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων; Πότε έγινε αυτό και από ποια μέλη αποτελείται; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες της; Ποιο χρονοδιάγραμμα ακολουθεί και πότε πρόκειται να ολοκληρώσει την εργασία της, με δεδομένο πως βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της σχολικής χρονιάς;
Αντιθέτως προτιμά να απαντήσει πως όλα είναι υπό έλεγχο, όλα βαίνουν καλώς και πως το αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει επιληφθεί του θέματος, χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις.
Καμία επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων, καμία σαφής οδηγία, καμία ενημέρωση για τον τρόπο παράδοσης των θεμάτων και πολλά ερωτηματικά για το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής αναφέρουν ότι 4 στους 5 μαθητές (80%) έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου και ταυτόχρονα η εκπαιδευτική κοινότητα βοά περί υψηλών βαθμολογιών πρώτου τετραμήνου στους μαθητές της Α΄ Λυκείου σε ιδιωτικά σχολεία καθώς και σε Λύκεια επαρχιακών κατά κύριο λόγο πόλεων.
Ως ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουμε την κάθετη αντίθεση μας στον εξεταστικό Γολγοθά που το Υπουργείο Παιδείας έχει νομοθετήσει σε βάρος των μαθητών της Α΄ Λυκείου.
Ανεξαρτήτως όμως των διαφωνιών μας, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αντιληφθεί πως δεν είναι δυνατόν να εξακολουθεί να αγνοεί την πραγματικότητα που με δική του ευθύνη έχει διαμορφωθεί: βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν τις εξετάσεις και το τοπίο είναι εξαιρετικά ασαφές, πράγμα που δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.