Στην ομιλία του στη Βουλή στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την ταχεία υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων και στο ιστορικό χρέος της κεντροδεξιάς να μην αφήσει, αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, τη χώρα δεμένη στις αντιαναπτυξιακές εμμονές και τις οπισθοδρομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όσοι στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, γνωρίζουν τους κινδύνους που απειλούν την πατρίδα και για το λόγο αυτό δεν θα κάνουν πίσω από την ευθύνη τους.
Στην ομιλία του συγκεκριμένα ο κ. Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι δύο πολιτικοί Αρχηγοί που μίλησαν προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμένος, απευθύνθηκαν σε εμάς, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μας ζήτησαν να κοιτάξουμε τους ψηφοφόρους μας στα μάτια και να μη στηρίξουμε τις επιλογές της Κυβέρνησης.
Εγώ, επειδή κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια, απαντάω, τουλάχιστον όσον αφορά τον εαυτό μου. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της. Γνωρίζουμε πολύ καλά όμως και τους κινδύνους που απειλούν την πατρίδα, εάν δεν προχωρήσει και δεν ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυβέρνηση.
Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά αυτούς τους κινδύνους, γι αυτό το λόγο και δεν κάνουμε πίσω από την ευθύνη μας. Θα προχωρήσουμε μπροστά, γιατί μοναδική μας επιδίωξη είναι να βγει η χώρα από την κρίση και να δουν οι συμπολίτες μας καλύτερες μέρες. Αυτή είναι η απάντησή μας».
«Δεν μπορείς να έχεις επενδύσεις στη χώρα, όταν η Βουλγαρία και η Τουρκία δίπλα σου, φορολογούν τις επιχειρήσεις στο ¼ της Ελλάδας και εσύ εξαγγέλλεις ότι θα φορολογήσεις ακόμη περισσότερο τα νομικά πρόσωπα για να αντιμετωπίσεις τα ελλείμματά σου. Ούτε δημιουργείται φιλικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα όταν ζητάς να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος στον ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ κλπ, όταν εξαγγέλλεις ότι θα παραμείνουν στην ευθύνη του Δημοσίου βασικές παραγωγικές μονάδες, όπως λιμάνια, αεροδρόμια και ναυπηγεία, όταν δηλώνεις ότι χρειάζεται να προσληφθούν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι ή όταν μιλάς για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Είναι δυνατόν με τέτοιες πολιτικές, να υπάρξει ντόπιος ή ξένος επενδυτής που να επενδύσει στην Ελλάδα; Οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, βρισκόμαστε αυτή την περίοδο απέναντι σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα αριστερών και ακροδεξιών «κινημάτων», που κινδυνολογούν, που δημαγωγούν με ανέφικτες ρητορείες και που χαϊδεύουν τα αφτιά των απογοητευμένων πολιτών.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, το ιστορικό χρέος της κεντροδεξιάς είναι πολύ συγκεκριμένο. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα δεμένη στις αντιαναπτυξιακές εμμονές και τις οπισθοδρομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος. Ούτε πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε όμηροι των απαιτήσεων των συντεχνιών».
«Σε όλους αυτούς που αμφισβητούν την αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων, η απάντηση είναι πολύ συγκεκριμένη: Στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας, οι αποκρατικοποιήσεις, και στα δημόσια οικονομικά της χώρας βοηθάνε, και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να προσελκύσουμε ρευστότητα στην οικονομία, και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να προσελκύσουμε επενδύσεις, την ώρα που όχι μόνο δεν έρχονται κεφάλαια στη χώρα αλλά φεύγουν και τα τελευταία από αυτήν.
Παράλληλα, και η εποπτεία του Δημοσίου μπορεί και πρέπει να διασφαλίζεται, μέσω ρυθμιστικών αρχών, στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και στις εθνικές υποδομές. Αυτή είναι η πραγματικότητα».