Το Σάββατο 7 Μαϊου και ώρα 8.30 μ.μ. το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Κατσάρη διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο «Ελληνικό Τρίο» στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Ελληνικό τρίο:
Δημήτρης Φωτόπουλος – φλάουτο
Πάρις Αναστασιάδης – βιόλα
Απόλλων Κουσκουμβεκάκης – κιθάρα
Ο γοητευτικός συνδυασμός φλάουτο, βιόλα, κιθάρα, σχήμα μουσικής δωματίου σπάνιο αλλά κλασικό και με πρωτότυπο ρεπερτόριο, οδήγησε πριν 21 χρόνια σε σύμπραξη τον Δημήτρη Φωτόπουλο, τον αείμνηστο Γιάννη Βατικιώτη και τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Έτσι δημιουργήθηκε το Ελληνικό Τρίο. Από το 2003 εντάχθηκε σ’ αυτό ο Πάρις Αναστασιάδης. Επιδίωξη του η συγκρότηση Ελληνικού ρεπερτορίου και η πολύπλευρη προώθηση της Ελληνικής δημιουργίας με συναυλίες, δισκογραφία εκδόσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, με την ενθάρρυνση του, μεγάλος αριθμός επιφανών Ελλήνων συνθετών, έγραψαν, γράφουν και του αφιερώνουν σημαντικά έργα. Στα χρόνια της διαδρομής του το Ελληνικό Τρίο εργάστηκε με συνέπεια πάνω στους περισσότερους τομείς της Μουσικής δημιουργίας πραγματοποιώντας πολυάριθμες συναυλίες (Ελλάδα – εξωτερικό), ηχογραφήσεις, μαγνητοσκοπήσεις, μεταδόσεις από ραδιόφωνο και τηλεόραση καθώς και συμμετοχή (ως εκτελεστές και ως διδάσκοντες) σε διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δισκογραφία έργων πρωτότυπου ρεπερτορίου:
– Έργα κλασικής περιόδου των Leonardo deCall – trio op.134 και Francesco Molino – trio op. 45 . Έκδοση «Πλαγίαυλος 1990».
– Έργα του Γ. Α. Παπαϊωάννου – Τρίο για φλάουτο βιόλα και κιθάρα – Σονατίνα για φλάουτο και κιθάρα. (Musica viva 1991).
– Έργα Ελλήνων Συνθετών (Puzzlemusik 2008). Το παρόν Cd, πρώτο αυτής της σειράς, δισκογραφήθηκε χάρις στην υποστήριξη που του παρείχε το
Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου:
Οι στόχοι και οι επιλογές του συγκροτήματος καθορίζονται πάντοτε από την υψηλή ποιότητα, το πνευματικό περιεχόμενο και τη δυνατή συγκίνηση που πρέπει να προσφέρει η Μουσική. Η ανάγκη για την αισθητική απόλαυση και χαρά, οδηγεί στην βαθιά μελέτη των κειμένων, στη λεπτομερή ανάλυση της ερμηνείας και του «στυλ» και στη διαμόρφωση του ξεχωριστού ήχου που έχει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΟ.